Top Nav SLO

Po dalmatinsko v penzionu.

Vsako leto pred zares odidete na dopuste za vas pripravimo dneve dalmatinske kuhinje. Tudi tokrat je bilo tako. Z nami je bila pevka Mili in Klapa Legolas. Večer je bil nepozaben, spomine pa smo ujeli v tem prispevku.

Continue Reading

Zgodbe 3 Chef’s iz Gastuža.

Ponosni smo na projekt, ki smo ga izpeljali v Gostilni Gastuž s pomočjo Vile Podvin. 3 meseci, 3 kuharji, 3 različne zgodbe. Spomini ostanejo zavedno. Za nas so jih ujeli na spletnem portalu 24ur.com, mi pa smo jih za vas shranili na tej povezavi. Uroš Štefelin & Alfi Nipič. Bine Volčič & Maja Založnik.

Continue Reading

Zgodba o pizzi.

Ko pizza ni le pizza, ampak ima življenje in dušo. Za nas je pizza močna osebnosti, ki jo gradimo vsak dan posebej in znova. Dodajamo in razvijamo jo z dušo in srcem za vas. Kako jo pripravimo pa smo za vas ujeli v kratkem prispevku.

Continue Reading

Hrana & vino

Hrana, trenutek, ki očara in večnost, ki ostane. Imate tudi vi iste občutke, ko zaužijete hrano, ki je po vaši presoji “nebeška” in se je še danes spominjate, kot da ste tam, v tistem lokalu, ob tistem krožniku in točno istem kozarcu vina, ki vas je tako očaral, da imate še danes steklenico v domačem […]

Continue Reading

Radost žlahtne črnine in opojnega vonja kave

Prva misel, ki pride čez moje možgančke, ko pomislim na besedo kava, je vonj. Vonj, ko odprem sveži paket kave, tisti, ki se razleze po celem prostoru in kar potuje in ostane. Kot, da bi se ta vonj vsedel na naša dihala in pošiljal nežne valove, ki nas osrečujejo, zbujajo in razvajajo od jutra do […]

Continue Reading

Rosé & Valentin

Le kaj je ljubezen? Je čustvo, trenutek, želja, strast, ogenj, led, doživetje, iskrica, spomin in še več. V naših srcih je ljubezen marsikaj.Vsak jo čuti po svoje in vsak goji svojo ljubezen. Mnogo je ljubezni, a ena je ljubezen, kjer se združita ljubezen do vina in srčna ljubezen, tista naša. Vajina skupna. In ko praznuje […]

Continue Reading

Duša glamurja in prestiža v steklenici šampanjca

Ste že kdaj naročili v gostinskem lokalu šampanjec pa vas je natakar vprašal: “Želite šampanjec ali penino?” Na prvo roko, bi nepoznavalec oz. nekdo, ki se ne ukvarja s šampanjci in peninami povedal, da je to isto. Vendar temu ni tako. Razlike so in to velike, največje so v izvoru. Pa odpotujmo, kar nekaj časa […]

Continue Reading

Gurman sem in pika

Dobrodošli v svetu hrane in vina. Svet, ki ga vsak od nas odkriva zase, po svojih željah in svojemu okusu. Svet, ki je različen vsakemu izmed nas, kjer niti dva okusa nisa ista in svet kjer so vaša domišljija in vaše brbončice meja zaznavanj. Vsak izmed nas je v sebi gurman, eni manjši drugi večji. […]

Continue Reading

Dogodki

Spremljajte nas